De Therapie

Wat gaan we doen?

Ik help jullie om je kind goed in beeld te krijgen.

De beeldentaal van ieder mens is uniek en daarom is de vorm van de therapie bij elk kind maatwerk. De beelden krijgen hun betekenis door de eigenheid en de persoonlijke situatie van het kind. Ik beweeg mee in het spel, het verhaal, of creatief werk van het kind en bied daarbij ook nieuwe, passende beelden aan. Ik zoek naar beelden die de ontwikkeling van het kind positief in beweging kunnen brengen. Het kind maakt zich deze beelden onbewust eigen. Dit heeft gaandeweg veranderend gedrag tot gevolg.

  • Een therapie- of begeleidingstraject begint altijd met jullie hulpvraag.
  • We hebben een uitgebreid intakegesprek waarin ik vraag naar het levensverhaal van jullie kind van zwangerschap en geboorte tot op heden, met alle bijzonderheden die daarbij horen. Jullie kind is hierbij niet aanwezig.
  • Daarna komt jullie kind ongeveer vijf keer bij mij in de praktijk. Jongere kinderen zullen voornamelijk spelen met de spelmaterialen in de praktijk, oudere kinderen kunnen voorkeur hebben voor tekenen, schilderen, schrijven of andere creatieve werkvormen.
  • Nadat ik een eerste indruk heb volgt een oudergesprek waarin we de vraag van jullie kind kunnen verduidelijken. Vaak heb ik dan al praktische adviezen voor de opvoeding thuis. Dit kan voldoende zijn om jullie weer op weg te helpen.
  • Als er meer nodig is starten we een therapietraject, zodat het kind zich in een veilige omgeving kan uiten en ik middels actief werken in de beeldentaal van het kind een gezond(er)makende beweging ondersteun. Een therapie wordt in overleg met ouders vormgegeven en is altijd op maat. Geen kind is hetzelfde en de therapie is dan ook altijd anders.
  • Regelmatig zal er een oudergesprek plaatsvinden om jullie te informeren en te betrekken bij het therapieproces en praktische adviezen mee te geven voor thuis.

Ouders zijn in principe niet aanwezig bij de therapiesessie van hun kind. Wel is er volop mogelijkheid tot het stellen van vragen en overleg tijdens een traject. Een traject wordt altijd afgesloten met een oudergesprek.